Descoperă liderul din tine
Zece paşi simplii pentru dezvoltarea abilităților tale de leadership

de Sharif Khan

„ Puterea miraculoasă care îi înalță pe cei puțini se află în sârguința, râvna și stăruința lor, sub îmboldirea unui suflet viteaz și hotărât.” Mark Twain

Majoritatea experților motivaționali afirmă că un lider nu se naște, ci devine. Există, totuși, și păreri diferite. Unii cred că suntem cu toții lideri înnăscuți, dar ne-am redus această capacitate în timp. Eram lideri naturali în copilărie – curiosi şi nevinovați, însetați de cunoaștere, cu o imaginație incredibil de vie – ştiam exact ce voiam, eram insistenți şi hotărâți, şi aveam abilitatea de a motiva, de a inspira şi de a-i influența pe toți cei din jur pentru a ne ajuta să ne împlinim misiunea. Așadar, de ce întâmpinăm dificultăți ca adulți? Ce s-a schimbat?
În timp, copiii se obișnuiesc cu restricții verbale precum „Nu”, „Nu încerca” sau „Nu poți face asta”. „Nu! Nu fă asta. Nu fă aia. Nu poți face asta. Nu poți face aia. Nu!”. Am fost învățați de părinți să rămânem tăcuți și să nu îi deranjăm pe adulți cu întrebări stupide. Această obișnuință a fost consolidată de profesorii noștri care ne spuneau mereu ce avem voie să facem, ce nu avem voie, ce este posibil sau imposibil. Educația formală instituționalizată, sub forma liceului sau a universității, a fost o lovitură grea pentru mulți dintre noi. Din nefericire, sistemul educațional tradițional nu ne învață cum să devenim lideri. Suntem învățați să fim executori obedienți și politicoși ai sarcinilor primite în universul corporațiilor. În loc să fim ajutați să devenim creativi, independenți, autonomi și să gândim de unii singuri, majoritatea dintre noi învățăm cum să fim supuși și să urmăm în tăcere regulile pentru a menține în funcțiune mașinăria corporatistă.
Descoperirea și dezvoltarea liderului din tine pentru a obține maximul de la viață presupune un proces de „dezînvățare” prin regăsirea și aprecierea sinelui. Pentru a deveni din nou lider, trebuie să prinzi curaj și să deschizi cufărul interior care ascunde visurile copilăriei, să pătrunzi în inima ta. Iată zece pași simpli, rezultat al unei experiențe de peste un deceniu în domeniul dezvoltării personale și a leadershipului, pentru a redescoperi liderul din tine și a aprinde iarăși pasiunile

1. Modestia. Leadershipul începe cu modestia. Pentru a fi cu adevărat un lider de succes trebuie să fii modest precum un copil și să îi servești de bună voie pe ceilalți. Nimeni nu vrea să urmeze o persoană arogantă. Fii umil precum un copil - și mereu curios, mereu însetat de cunoaștere – întotdeauna căutând să devii mai bun, optimizându-te, dezvoltându-te.
Modestia îți trezește un interes sincer în oameni prin faptul că te îndeamnă să înveți de la ei. Dorința de a învăța și a te dezvolta te va transforma într-un ascultător mai eficient, aceasta fiind cea mai importantă unealtă de comunicare a unui lider. Ceilalți vor asculta ceea ce ai de spus atunci când vor simți că și tu ai un interes sincer în ai asculta, la rândul tău.

2. Utilizează analiza SWOT SWOT este un acronim pentru Strengths (Puncte tari), Weaknesses (Puncte slabe), Opportunities (Oportunități) și Threats (Amenințări). Această strategie de management este predată la Facultățiile de Business de la Stanford și Harvard și este practicată în multinaționale, însă poate fi utilizată la fel de eficient și pentru dezvoltarea ta profesională, ca leader. Aceasta este o modalitate foarte bună pentru a ajunge să te cunoști pe tine însuți, să te regăsești și să te apreciezi.
Începe prin a enumera toate punctele tale tari, incluzând reușitele. Notează, apoi, toate punctele slabe și cele de ameliorat. Aici trebuie să treci și toate îndoielile, friciile și grijile pe care le ai. Acestea sunt demonii care păzesc cufărul tău interior. Îi poți înfrânge doar după ce le conștientizezi prezența. Enumeră, apoi, oportunitățiile de a-ți pune în valoare punctele tari. În cele din urmă, notează toate amenințările și obstacolele care te împiedică sau pe care le-ai putea întâmpina în drumul spre îndepliniarea visurilor tale.

3. Caută ceea ce te face fericit.
Rezervă-ți timp pentru a face ceea ce îți place, indiferent de cât de ocupat ești. O persoană energică îi stimulează și pe cei din jur... care se vor simți inspirați când te văd urmându-ți pasiunile. Aceasta te va transforma într-un lider carismatic. Dedică timp în fiecare zi, câte două sau trei ore, pentru a face ce își place cel mai mult, fie compunerile, actoria, pictura, desenul, fotografia, sportul, lectura, dansul, activitatea pe rețele online sau proiectele antreprenoriale. Vei reuși să îți faci timp cu siguranță. Dacă ți-ai analiza activitățiile de pe parcursul unei zile ai rămâne uimit cât de mult timp se pierde în mod inutil!

4. Visează măreț. Dacă vrei să ai o viață mai interesantă, trebuie să ai visuri mai mari decât tine. Visurile mărunte nu te vor ajuta nici pe tine, nici pe cei din jur. Visurile mărețe și cele mărunte îți consumă la fel de mult timp. Fii Măreț și Îndrăzneț! Scrie care este CEL MAI MARE VIS... acel vis care te stimulează cel mai mult. Amintește-ți că nu trebuie să fii neînsemnat și realist; fii îndrăzneț și idealist! Țintește medalia de Aur, premiul Pulitzer, premiul Nobel, Oscar-ul, maximul care poate fi obținut în domeniul tău. După ce ți-ai notat visul, enumeră toate motivele pentru care poți să atingi maximul fără a te mai îngrijora de posibilele piedici.

5. Viziunea. Nu putem trăi fără o viziune. Nu ai șanse să ajungi unde îți propui și să îi conduci pe alții dacă nu te poți vedea pe tine învingător, dacă nu te vezi plângând de bucurie pentru succesul tău. Imaginează-ți cum ar fi să îți atingi visul. Privește, miroase, gustă, auzi și simte în piept senzația victoriei.

6. Perseverența.
Victoria este a celor care o doresc cu adevărat. După ce ți-ai ales un vis, asigură-te că vei întreprinde acțiuni consistente în fiecare zi. Este recomandat să faci cel puțin 5 lucruri pe zi care să te apropie de visul tău.

7. Ține-ți cuvântul
. De fiecare dată când îți încalci cuvântul, pierzi din autoritate. Liderii de succes își țin cuvântul și promisiunile. Poți să aduni toate bogățiile din lume, însă ai o singură reputație toată viața. Cuvântul tău e de aur. Apreciază-l.

8. Găsește-ți un mentor.
Găsește un mentor, preferabil o persoană care a atins un nivel de succes în domeniul tău. Nu te teme să cauți. Nu ai ce pierde. O resursă foarte utilă poate fi website-ul Mentors.ca care te poate ajuta să găsești programe locale de mentoring. Ți se oferă posibilitatea de a crea un profil personal în funcție de care ți se va găsi un posibil mentor potrivit pentru tine. Pe lângă găsirea unui mentor, este utilă și studierea autobiografiilor liderilor pe care îi admiri. Învață tot ce poți din viețiile lor și urmează exemplul comportamentele lor de succes.

9. Fii tu însuți
. Fă ca relația ta cu mentorii și studiul liderilor pe care îi admiri să fie modele sau puncte de plecare pentru dezvoltarea ta, fără a-i copia sau imita Fiecare are un stil specific de leadership. Cărțiile de istorie ne oferă exemple foarte variate de lideri de la extrema celor care vorbesc calm, introvertiți și tăcuți, până la extrema liderilor care sunt foarte deschiși, extrovertiți și gălăgioși. La fel de eficent ca lider a fost Gandhi, tăcut și simplu, sau Jimmy Carter, un fermier cu voce blândă care a devenit președinte al Statelor Unite și a câștigat premiul Nobel pentru Pace, pe cât de eficient a fost gălăgiosul și bombasticul Churchill, sau „Doamna de Fier”, Margaret Thacher, cu un stil dur de leadership.
Îl admir pe autorul Hemingway. Dar, dacă îl voi imita pe Hemingway, voi deveni un Hemingway de mâna a doua sau a treia, iar aceasta în cel mai bun caz, în loc să fiu un Sharif de mâna întâi. Fii tu însuți, fii cea mai bună variantă a ta, mereu concurând cu tine însuți pentru a te depăși, căci astfel vei deveni cea mai bună variantă a TA, nu o copie imperfectă a altcuiva.

10. Oferă
. Ultimul sfat este să oferi celorlalți. Liderii sunt darnici. Dacă oferi ceva, activezi o lege universală la fel de puternică precum gravitația: „Viața oferă celui care dă și ia de la cel care primește”. Cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult. Dacă dorești mai multă dragoste sau susținere, mai mult respect sau compasiune, oferă tu însuți dragoste, respect, susținere și compasiune. Fii un mentor pentru ceilalți. Oferă înapoi comunității. Un lider va obține ceea ce dorește doar după ce i-a ajutat pe suficient de mulți oameni să obțină ceea ce ei doreau. Winston Churchill a spus cândva: „Ne câștigăm traiul din ceea ce obținem, ne facem viața din ceea ce oferim”.

Sharif Khan este un speaker profesionist și autor al lucrării „Psihologia Sufletului Erou”, o carte inspirațională despre descoperirea Eroului lăuntric și dezvoltarea potențialului de leadership.

Ultimele proiecte: