Consiliere pe probleme specifice - Sănătatea are un preț pe care îl plătim cu toții

O evaluare a beneficiilor economice și privind productivitatea ale investiției în sănătatea și starea de bine a angajaților

Situația
Companiile performante, precum clientul nostru furnizor de soluții software pentru clienți internaționali, caută să acorde noi beneficii angajaților talentați pentru a-i motiva și a-i menține, în afara acordării recompenselor de natură financiară.

Abordarea
Am pornit de la analiza costurilor companiei datorate problemelor de sănătate ale angajaților, costuri calculate pe baza unor indicatori obiectivi ai activității personalului firmei. Ulterior am derulat un sondaj, aplicat pe grupuri de 25 de angajați, privind starea de bine și sănătatea în arii precum forma corpului, condiția fizică, nutriție, balanță muncă-viață, managementul timpului, mulțumirea de sine, nivel de energie etc. Plecând de la analiza datelor reale ale angajaților am oferit companiei recomandări generale în ariile critice identificate și consiliere pe probleme specifice, implicând personalul în schimbare comportamentală.

Rezultate
Obținem și monitorizăm periodic reducerea riscului privind sănătatea prin anumite schimbări de comportament în arii critice identificate în urma analizei datelor reale ale angajaților. Companiile își crează propriile programe de sănătate și stare de bine care stimulează productivitatea angajaților. Nu în ultimul rând s-a dovedit că Health-Radar este un instrument redutabil pentru sporirea implicării personalului angajat, în jurul nevoilor acestuia privind mai buna sănătate și stare de bine. Abordarea permite angajaților să fie proactivi vis a vis de condiția lor fizică, mentală, psihologică, emoțională și să se axeze pe prevenție în scopul evitării accidentelor și îmbolnăvirilor și nu pe reacție, așa cum prevede legislația din domeniul sănătății ocupaționale.

Ultimele proiecte: