Consultanță de afaceri - Investiții productive în industrie

Modernizare și extindere globală a activității de producție de tubulatură de ventilație

Situația
O companie regională reprezentativă care asigură servicii de climatizare și ventilație a solicitat expertiza Team Co&R în efortul de a-și crește profitul și a-și spori valoarea de piață. Compania a cunoscut o creștere constantă timp de 10 ani dar pentru a-și securiza creșterea ne-a solicitat suportul pentru a identifica acțiunile care să-i asigure o poziție competitivă în viitor pe piața de profil.

Abordarea
Primul pas a fost să facem o analiză pentru a identifica tendințele de schimbare în industria de climatizare. Am identificat astfel ca și principală oportunitate crearea de capacitaţi de producţie care să poată adapta/personaliza producţia în funcţie de comenzi, indiferent de mărimea acestora şi în termene scurte de timp. Obiectivul propus companiei a fost integrarea producției și serviciilor oferite prin automatizarea completă a procesului de fabricaţie a tubulaturii de ventilaţie, climatizare şi accesoriilor aferente și dezvoltarea forței de vânzare.

Rezultate
Compania a introdus în fabricaţie un produs nou atât pentru companie cât şi pentru piaţa romanească de accesorii specifice sectorului de ventilaţie şi climatizare, produs care acoperă nevoile distribuitorilor regionali și a ajuns la o cotă de piață de 10 % pe anumite segmente de accesorii, printr-o investiție realizată în urma întocmirii de către echipa noastră a unei documentații complete pentru obținerea de fonduri europene.

Ultimele proiecte: